Gids · Aan de slag

Je pillen bijhouden zonder account

Wat er op je telefoon blijft, wat een back-upbestand is en waarom het belangrijk is dat je je nergens voor hoeft aan te melden.

Laatst gecontroleerd op 13 okt. 2026 · RisuLabs

Waarom je aanmelden kunt overslaan

Een account betekent een wachtwoord om te onthouden en een lijst van je medicijnen op de server van iemand anders. Zonder account open je de app en voeg je je eerste medicijn toe.

Wat er op je telefoon blijft

Je medicijnen, herinneringen en doseringsgeschiedenis worden alleen op je telefoon bewaard. RisuLabs ontvangt ze niet en kan ze niet lezen.

Maak een back-up

Android-back-up staat aan en werkt alleen als hij end-to-end is versleuteld met je schermvergrendeling. Je kunt ook een back-upbestand (.oclo) opslaan met een wachtwoord dat je zelf kiest.

Overstappen naar een nieuwe telefoon

Log in met hetzelfde Google-account voor de Android-back-up of open je .oclo-bestand op de nieuwe telefoon. Wij kunnen een kwijtgeraakt wachtwoord niet terughalen, omdat wij je gegevens nooit bewaren.

Delen zonder account

Een deellink of QR-code bevat je lijst achter de “#” in het adres. Browsers sturen dat deel nooit naar een server.

Vragen

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik Oclo verwijder?

Als je Oclo verwijdert, verdwijnen je medicijnen, herinneringen en geschiedenis van de telefoon. Back-upbestanden die je zelf hebt opgeslagen, blijven staan waar je ze hebt gezet.

Werkt Oclo zonder internet?

Ja. Herinneringen en registratie draaien op je telefoon. Alleen de kleine advertenties hebben een verbinding nodig.

Probeer het zonder aanmelden

Herinneringen met een herinnering achteraf, registreren met één tik en een helder overzicht. Gratis, geen account.

Downloaden via Google Play